Getrouwd!

Geplaatst in Geen categorie door Jurjen op do 29 juli 2010 om 14:49.

Aankomst bruidspaar

Het bruidspaar komt aangelopen.

Op 10 juli was onze grote dag. In de weken er naartoe waren we al druk met voorbereidingen bezig, want we wilden alles zelf organiseren. Vooral de ouders van Marie-France waren hierin een grote steun (en ze hebben best talent als wedding-planners).

Het idee was als volgt: we wilden een niet-traditionele bruiloft (niet, zoals gebruikelijk is in Canada, trouwen in het Paleis van Justitie) en we wilden niet dat iedereen meteen na het feest nog naar alle uithoeken van de provincie moest terugrijden. Daarom hebben we gekozen om een groot huis af te huren met een flinke lap grond eromheen (een gehele berg) in Wentworth-Nord in het landelijk gebied een uur ten noorden van Montréal.  De trouwerij vond dan ook plaats in de tuin rondom het huis: wij verhoogd op een rots en onze vrienden en familie iets lager, zodat iedereen het kon volgen.

Voor het officiële gedeelte hebben we een oom van haar laten machtigen om ons te trouwen. Dit niet alleen omdat er niemand van het Paleis van Justitie naar zo’n locatie wil komen, maar ook omdat het ons leuk leek iemand uit onze eigen kring hiervoor te vragen. Sowieso hebben we altijd gezegd dat deze oom de oorzaak was voor onze ontmoeting (oké, redelijk indirect), dus hij mocht hierbij ook meteen ‘de klus afmaken’.

De ceremonie

De vader van Marie-France heet iedereen welkom.

Vervolgens hadden we ook een korte Indiaanse plechtigheid, gezien de band met de natuur, de aarde en alles om ons heen die daarin naar voren komt.

Indiaans trouwritueel (1) Indiaans trouwritueel (2)

Indiaans trouwritueel.

Daarop volgde uiteraard de felicitaties en het klinken van een glas champagne (of twee). Tussendoor werden we even kort gegijzeld voor een fotoshoot.

Het bruidspaar

De fotoshoot van het bruidspaar.

Intussen was iedereen al bezig met elkaar te kletsen, elkaar te leren kennen, enzovoorts. Impressie van het huis en het landgoed eromheen:

Het huis De tuin

Het huis met de enorme tuin er omheen.

Voor degenen die benieuwd waren of de video is aangekomen:

Bericht

Videobericht vanuit Nederland...

Na een uurtje borrelen was de meshui (lam aan het spit) gaar en was het tijd om aan tafel te gaan. Tijdens het diner gebeurde het diverse malen dat men enthousiast tegen de glazen begin te tikken. Gelukkig betekende dit niet dat ze een speech wilden horen, zoals we dit in Nederland kennen, maar kennelijk is dat de manier om het bruidspaar te laten zoenen (waarna het tikken uiteraard overgaat in luid gejoel).

Meshui

Het hoofdgerecht wordt voorbereid (meshui).

Diner

Het diner

Het was een heerlijk buffet met allerlei internationale salades en uiteraard de meshui. Bij het dessert hadden we verschillende soorten fruit, thee en koffie en uiteraard mocht de grote taart niet ontbreken…

Het aansnijden van de taart.

Het aansnijden van de taart.

Nacht

De nacht begint te vallen.

Na het eten was gelegenheid om wat te dansen onder de sterren of, iets verderop, naar een kampvuur te staren, waar men gitaar speelde en meezong. Sinds alle gasten op het terrein bleven kamperen (sommigen hadden een kamer in het huis), konden ze het zo laat maken als ze wilden. De volgende ochtend stond er voor iedereen een heerlijke brunch klaar, waarna iedereen rustig aan de tenten weer opruimde en vertrok. Uiteindelijk hebben we onze bruiloft met ca. 65 man gevierd.

Op korte termijn hoop ik nog wat extra materiaal toe te voegen.

Vorig bericht:   Volgend bericht:

3 reacties

 1. Yukon2010 aka Rob aug 9th 2010

  Hey Jurjen,

  Zag nu pas je nieuwe verhaaltjes op je website. Gefeliciteerd met jullie huwelijk, en dan nog wel op zo’n mooie plek. Helemaal mijn idee. Hoe bevalt Canada so far? Geen last van heimwee of zo?

  Onze visumaanvraag ligt nog steeds op koers; we verwachten binnen een maand of 3 een oproep voor de medische keuring en met een beetje geluk kunnen we in de zomer van 2011 eindelijk gaan (eerst nog wel even ons huis verkopen; zou nog weleens de lastigste hobbel kunnen worden ben ik bang).

  Groet,
  Rob

 2. Jurjen!!! Gefeliciteerd! Eindelijk weer een berichtje en hupsakee je bent getrouwd.. Ontzettend leuk om te lezen.. volgens mij een onvergetelijke dag :D
  Geniet ervan, van elkaar, van het leven! Liefs Erma

 3. haha toppie nog een site, zie ik tenminste nog dingen:P

  de In Quebec pagina doet het trouwens niet:P


Reageren